Totes les notícies (12)
Aquest mes de març va tenir lloc la 2a trobada entre el centres impulsors del Programa i els de canvi intensiu. Va ser un moment per continuar creant lligams, per compartir experiències, per definir quin model de visites intercentres realitzarem i per calendaritzar-les. Deixam algunes imatges del dia!
Aquest cap de setmana el Programa de millora i transformació de centres ha participat en les I Jornades de lideratge amb el taller Per a què un Equip Impulsor? Estratègies de facilitació per al lideratge distribuït.
Esperam que tots els participants gaudissin tant com nosaltres de l’experiència!
Després de les dues primeres setmanes de curs, l'assessoria segueix treballant per a poder formar als nous assessors i a les noves assessores del programa, ja que aquest curs hem augmentat considerablement el número de centres i, en conseqüència també la plantilla de l'assessoria.
Per començar, vam fer la dinàmica dels debats absurds, consistent en proposar dos temes absurds que s'han de debatre en dos grups.
Es proposen dos temes absurds que s’han de debatre en dos grups. El propòsit d’aquesta dinàmica ha estat generar bon clima per començar la sessió de feina i continuar amb el treball de cohesió de l'equip.
A continuació vam recordar el que es va treballar la darrera sessió, utilitzant la tècnica de percepció-evocació-restitució i vam iniciar el treball de la gestió documental: documents de seguiment de centres, quadern de bitàcola, diari de visites, nomenclatura de la documentació, etc.
Després del descans, es va tractar el tema de les visites a centres, fent una la dinàmica del r
Us volem presentar el debat socràtic, una metodologia que feim servir dins l'assessoria i que es pot treballar també dins les aules amb el vostre alumnat, atès que va adreçada a desenvolupar algunes competències, com per exemple:
- La competència comunicativa.
- La capacitat d'argumentar i raonar.
- L'expressió oral.
- La comunicació no verbal.
- La capacitat de poder entendre i debatre raonaments allunyats a la realitat de cada individu.
- La cultura de l'avaluació entre iguals i l'autoavaluació.
Com es desenvolupa?
En aquesta activitat de debat es creen dos cercles concèntrics, un grup d'unes 6 o 8 persones s'asseuen en cercle per a parlar d'un tema que prèviament s'ha proposat i un segon cercle que s'asseu darrera de manera que cada participant en el debat té una persona darrera per a observar les seves intervencions. Aquest segon grup té una pauta d'observació, prèviament elaborada segons els objectius establerts inicialment, i que pot incloure preguntes sobre el tema tractat, però també pr
Bones tardes a tothom,
L'assessoria segueix amb la posada a punt de cara a les primeres xarxes i visites a centres.
Aquest segon dia, vam iniciar la sessió amb la dinàmica anomenada: "ens ordenam". Aquesta dinàmica pertany al segon esglaó de l'escala de provenció: coneixement. Aquesta dinàmica ens ha permès formar grups posteriorment.
A continuació, hem utilitzat la tècnica de percepció-evocació-restitució que ens van explicar a la formació del mes de juliol i que serveix per a situar-se, recordant (entre totes i tots) tot el que férem a la darrera sessió.
A partir d'aquí vam fer un repàs a la gestió documental, revisant la site interna i continuant amb la dinàmica de "la diana" (que connecava amb una tasca feta a l'estiu que ens va servir per a concretar objectius i continguts de cada xarxa.
Per acabar la primera part del dia, es va aprofundir en el Marc del Programa, revisant els objectius i continguts de cada estadi.
Seguidament, vam incidir en el rol de l'assessor/a, concretament
Hola de nou!!
Després d'iniciar el curs, totes i tots els assessors del programa vam tenir la primera trobada com a equip per a començar a preparar, amb molta eneria i ganes, aquest curs 2021-2022.
Un cop donada la benvinguda a l'equip, vam iniciar la sessió amb una dinàmica anomenada: "La col·lecció de signatures”, amb l'objectiu principal de rompre el gel entre els membres de l’assessoria i coneixe'ns una mica millor.. A més, ens va servit per a lligar aquesta activitat amb la formació que vam tenir el juliol amb en Boris Mir i, posteriorment, crear els grups de feina de la dinàmica següent.
Seguidament, vam aprofundir en aspectes claus pel bon funcionament de l'equip: organigrama del PMT, Pla anual d'assessories amb els criteris d'organització i planificació, assignació de centres, parelles i xarxes, organització del calendar, etc., atès que hi ha moltes incorporacions noves i esdevenia necessari tractar tots aquets temes per a començar a treballar.
Al final de la sessió vam
En primer lloc volia presentar-me. Pels que no me coneixeu, sóc na Mónica, mestra d’educació infantil i primària i graduada en psicologia. Els darrers cinc anys he estat directora del CEIP Cas Serres on he estat molt feliç, vivint i gaudint dels reptes que se’ns presentaven quasi a diari, envoltada del millor equip que podia tenir i als que trobo a faltar, cada dia, des de què vaig iniciar aquest nou camí.
Així, començo una nova aventura com a responsable del Programa de Millora i Transformació, amb molta il·lusió i ganes de treballar amb vosaltres, per tal de continuar el camí cap a una nova escola on l’alumnat sigui al centre de l’aprenentatge, sent capaços de poder donar cobertura a les seves necessitats, en un món en constant evolució.
És evident que, perquè això passi, es necessita de tota la vostra experiència i saviesa, juntament amb una bona dosi d’energia, il·lusió i una mentalitat oberta per a poder fer front a tots els reptes que se’ns presenten a diari.
Des del programa us
El passat mes de juliol explicàvem el naixement del Programa de Millora i Transformació de centres de la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres de la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca de les Illes Balears i ara, en aquest article, volem compartir el recorregut fet aquest trimestre, encoratjador, gràcies al compromís dels companys dels centres.
Es van inscriure 109 centres (36 IES i 73 CEIP), provinents de les quatre illes (Mallorca, Eivissa, Formentera i Menorca), que varen quedar organitzats en dos grans grups amb objectius diferents: les xarxes d’Orientació (orientades a la gestió de canvi) i la xarxa de Fonamentació (orientada a fonamentar un projecte de centre ja consolidat). Dins el grup d’Orientació tenim 4 xarxes de CEIP a Mallorca, 1 a Eivissa-Formentera i 1 a Menorca (d’entre 5 a 9 centres cada una) i 3 xarxes d’IES. La xarxa de Fonamentació és única i compta amb 26 CEIP i 2 IES (que també van a una xarxa d’Orientació).
Audiovisual
Notícies
Notícies i comunicacions institucionals relacionades amb el Programa i l'activitat educativa a les Balears.
Darrera activitat a la xarxa
1. Com hem relacionat el…"
Els moments de reunió mensual de l'equip impulsor,…"