Dinàmiques al Ceip Ses Rotes Velles.

Durant aquest segon trimestre hem portat algunes dinàmiques de PMT a l'escola de diferents formes. Algunes directament en claustres virtuals i d'altres per veure'ns una mica més, en forma de cicles pedagògics, una manera nova de trobar-m'hos que hem posat en marxa enguany. També hem fet feina i reflexió amb l'equip impulsor, que s'ha ampliat i se seguirà ampliant amb la finalitat de tenir representants de tots els cicles. 

Al claustre vam començar fent la dinàmica del vaixell, tenim uns vaixells plens d'idees, un de físic i un grapat de virtuals. La dinàmica fou un bon punt de partida per retornar al camí del canvi. Per seguir pensant en el com i per recordar-m'hos que això és una feina de tots.

Amb el nou equip impulsor més l'equip directiu, s'han treballat les dinàmiques sobre el tema, hem titulat aquest grup de dinàmiques: "Què podem fer per avançar, per seguir millorant?" , i hem fet el Q-sort de targetes per treballar la definició de l'equip impulsor i els valors d’aquest, ho vàrem fer a partir del document de l'elefant que totes havíem llegit per portar-lo després al debat; d'aquesta reunió varen sortir bones idees i bones accions, a partir d'aquest moment vàrem iniciar el cicle de cicles pedagògics titulats: "La nostra escola ideal" per reflexionar sobre aspectes importants del centre i a la vegada anar introduint en aquestes xerrades la graella de l'equip impulsor, per a continuació seguir amb el "Com ho feim, què podem fer?"

Aquí vos deix una foto d’uns del jamboard de la dinàmica, cada cicle té una pàgina. "La nostra escola ideal"

8737859259?profile=RESIZE_710x

A partir de les consignes: la meva escola ideal, el o la meva mestra ideal, l’equip impulsor ideal, de la meva escola m’agrada i de la meva escola no m’agrada, reflexionam de forma individual als posits i llavors ho posam en comú, hem utilitzat un hora i mitja per cada dinàmica i han donat per parlar, hem obert el diàleg en diferents ocasions donat que es tracten punts que ens interessen a tots i tots hi tenim per afegir i opinar.

 

El claustre de Ses Rotes Velles ha realitzat la dinàmica dels escenaris, i hem de dir que ha estat una de les que més ens ha agradat i que més ha agradat, n'hem fet una valoració molt positiva, tant el claustre, com l'equip impulsor. A més a més, per completar aquesta activitat i seguint amb el programa PMT ja tenim organitzats dos claustres pedagògics pel mes d'abril que donaran força, continuïtat i avanç al claustre i a la forma de l'escola. Afegim que quan preparam aquestes sessions ens adonam que anam totalment en paral·lel al món i a les notícies que van sortint dels nou currículum i del nou decret.  Ha estat genial, utilitzar aquests escenaris concrets i tan especials, iniciar-se en supòsits pràctics per després tirar-m'hos al nostre propi escenari, el que ens interessa de veres, tenim pensades propostes que poden esdevenir del tot interessants. Nosaltres vàrem fer la dinàmica fent 3 grups, a 3 classes, 3 murals, que es van anar omplint amb 3 amfitrions membres del claustre. Els murals i els amfitrions varen anar rodant per les 3 sales físiques.  Hem de dir que feim el possible per fer-ho de la forma més presencial possible, ens encanten les noves formes que coneixem, però necessitam perfeccionar una mica la tècnica, i no estam per perdre el temps. Els murals varen quedar molt "xulos" i molt complets. Així mateix anàvem recollint les idees en un padlet, però sabíem que si fallava teníem el nostre estimat paper continu!

Com he dit estam contents amb les dinàmiques, no obstant això enyoram molt compartir aquestes experiències amb altres escoles i companys a nivell presencial. I enyoram la normalitat. Com que ja coneixeu la dinàmica vos deixam algunes fotos de com ens va sortir:                                   

 8740177662?profile=RESIZE_710x

8740179081?profile=RESIZE_710x8740179681?profile=RESIZE_710x 8740181093?profile=RESIZE_710x

8740232674?profile=RESIZE_710x

8740237679?profile=RESIZE_710x

Gràcies a tots! 

Salut i Bones Festes!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Has de ser membre de Xarxa del Programa de Millora i Transformació per afegir comentaris!

Join Xarxa del Programa de Millora i Transformació

Enviar-me un correu electrònic quan em contestin –

Respostes

  • Enhorabona per la transferència! 

    Noltros també enyoram molt la normalitat... A veure si el proper curs podem compartir totes aquestes experiències de manera presencial.

    Moltes gràcies per compartir!

     

This reply was deleted.