Bon dia companys/es de xarxa,

Després d'haver adaptat la dinàmica sobre els 7 principis que vam fer a la sessió de xarxa al nostre equip impulsor i haver-la portat a terme entre nosaltres, vam acordar que faríem dues accions de transferènia al claustre:  primer donar-los a  conèixer i posteriorment crear un espai per a reflexionar sobre aquests.

Per tal de dur a terme la primera acció,  vam fer-ho a través de diverses propostes d'alguns/es companyes d'aquesta xarxa i de fora de Balears. Vam imprimir en primer lloc la infografia ja creada sobre aquests principis per la Fundació Jaume Bofill (OECDE) Infografia 7 principis Fundació Jaume Bofill (OECD) i la vam fer visible a diferents llocs del centre.  A més, vam elaborar  diapositives sobre els 7 principis de l’aprenentatge que vam projectar a la televisió que  tenim a la sala de professorat.Diapositives per penjar a la TV de la sala de professorat

Al cap d'unes setmanes de difusió dels 7 principis per diversos llocs i canals del nostre centre, per a promoure la reflexió sobre aquests, vam crear un espai de reflexió per al professorat en doble format. Per una banda vam habilitar un espai a la sala de professorat en forma de mural  on setmanalment vam  penjar 2 principis  (la darrera setmana hi hauria 3) acompanyats d’1 foto de la galeria proporcionada per la sessió de xarxa PMT per tal el professorat a través de posits i retoladors (que vam deixa en una capseta al costat) pugués dir la seva.

Per altra banda es va penjar aquest mural a l'espai informal de debat i reflexió pedagògica que hem creat un dijous al mes, ja que dijous de 14 a 15 h tenim una hora  assignada de claustre  tot el professorat.  Aquest dijous al nostre centre és conceix com DIJOUS PRO,  ja que és un dia pro-professorat i pro-centre en general. Aprofitam un  dijous on no hi tenim claustre informatiu, per a què qui vugui de forma voluntària porti alguna cosa de menjar / beure i compartim el menjar i converses pedagògiques en la mesura del possible. Allà hi tenim físicament un PUNT PRO on en aquest cas concret, hi vam penjar el mural sobre els 7 principis.

Per acabar aquesta transferència i  deixar-ne constància d'un producte final  visible com a resum de tot  el procés, amb totes les reflexions realitzades als posits, es va crear un mural digital que es va compartir amb tot el professorat.

Aquesta ha estat la nostra manera per a començar a transferir al claustre el que treballam des de l'equip impulsor.

 

Salutacions a tothom.

 

Has de ser membre de Xarxa del Programa de Millora i Transformació per afegir comentaris!

Join Xarxa del Programa de Millora i Transformació

Enviar-me un correu electrònic quan em contestin –